Fluke tekniska dagar - gratis webbseminarier


Datum: Tisdag 31 augusti och torsdag 2 september


Tisdag 31 augusti - https://fluke-emea.zoom.us/webinar/register/5616292092246/WN_i7rWz90WTkyzvV3Kib-vng

Torsdag 02  september - https://fluke-emea.zoom.us/webinar/register/7016292091859/WN_TJeN9hPMTO2BubLc2j3Gug


Dagordning

10:00-10:30 - Tre goda skäl att övervaka strömförbrukningen

11:00-11:30 - Hur kan man minska komplexiteten i felsökning av frekvensomvandlare?

13:00-13:30 - De osynliga hot som man kan se nu!

14:00-14:50 - Hur kan man tolka de hemligheter med en värmekamera?


Tre goda skäl att övervaka strömförbrukningen

Kvantifiering och övervakning av energiförbrukningen är avgörande för din anläggning och ditt team. Det ger dig de uppgifter du behöver för att fatta rätt beslut om energihantering.

 

Detta är viktigt av tre skäl:

1) Du säkerställer att lokala säkerhetsbestämmelser följs

2) Du får en översikt över energikostnaderna, kan realisera besparingsmöjligheter och få kontroll över elräkningen

3) Du kan upptäcka problem med nätverkskvaliteten

 

Med Fluke 1748 kan du kvantifiera energiförbrukningen och dessutom felsöka och utföra nätverkskvalitetsundersökningar lättare än någonsin tidigare. Här är en försmak på de möjligheter som Fluke 1748 kan ge dig.

Presenteras på Norska

 


Hur minskar man komplexiteten i felsökning av frekvensomriktare?

Motorstyrningar finns överallt och de är viktiga för att anpassa motorvarvtalet till applikationens behov. De är en viktig komponent som fungerar bakom kulisserna bakom fläktar, pumpar, kompressorer och annan utrustning.

 

När problem uppstår och du inte vet exakt var ska du börja leta eller vad ska du undersöka, kommer du förmodligen att ta med en multimeter, ett oscilloskop och en nätverkskvalitetsanalysator. Och utöver det måste du ha speciell kunskap som du fått genom erfarenhet. Fluke MDA550 ändrar detta eftersom du bara behöver ett instrument och det är tillräckligt bra för noggrann felsökning. En annan fördel är att du får hjälp från instrumentet, det är som en guide och ger dig diagram och instruktioner och berättar vad du ska mäta. Och det förinställer alla funktioner beroende på om du väljer att mäta in på växelriktaren, på DC-bussen, utgången, i motorn eller spänningen på motoraxeln.

 

Här är en försmak på de möjligheter som Fluke MDA550 kan ge dig.

Presenteras på Norska



De osynliga hoten du kan se nu!

Läckage i tryckluft, gas, ånga och vakuumsystem påverkar både anläggningens driftstid och resultatet. Och det uppskattas att upp till 40% av världens industriella energi går förlorad på grund av läckage i tryckluftssystem. Med Fluke ii900 kan du enkelt och intuitivt se ljudbilden som läckorna skapar. Kameran filtrerar bort det hörbara ljudet som hindrar oss från att höra problemet. Fluke ii910 är ännu mer känslig och kan, förutom att upptäcka mindre läckage, också upptäcka elektrisk partiell urladdning (PD) - ett allvarligt problem för isolatorer, transformatorer, växlingsutrustning och högspänningsledningar. Om dessa problem inte kontrolleras kan de leda till strömavbrott, brand, explosioner eller bågar.

 

Tidigare metoder för att lokalisera industriella läckor och PD var tidskrävande, krävde utbildning och värst av allt, krävde ofta stillestånd - något som alla arbetar för att undvika. Slutligen finns det en bättre metod ... välkommen till framtiden för läckage och PD-detektering.

 

Intresserad av att höra mer och se exempel?

Här är vad du kan avslöja med Fluke ii900-serien.

Presenteras på Norska



Hur förstå hemligheterna med en termisk kamera?

En värmekamera är ett underbart verktyg som kan upptäcka begynnande problem i ett tidigt skede. Fördelarna med att använda termografi är imponerande och varierande. Du kan bland annat skanna stora områden på säkert avstånd enkelt och snabbt utan att förorena mätpunkten, och du avslöjar exakt fel plats. Oftast finns det relativa skillnader du letar efter, men ibland vill du mäta absoluta temperaturer. Hur kan du använda en värmekamera och tillbehör på ett förnuftigt och korrekt sätt så att du är säker på bra resultat? Och vilka faktorer påverkar dina mätningar?

Här lär du dig lite om teorin bakom mätningarna och vi kommer att ge dig några tips som gör det lättare att förstå vad du ser och hjälper dig att göra rätt bedömningar och tolkningar.

Presenteras på Norska



Upcoming events

No events available

For questions or support please email us at: fluke.academy@Fluke.com

For questions or support in GERMANY email us at : seminare@fluke.com

Privacy Statement

Integrity and Compliance at FORTIVE

Powered by Wild Apricot Membership Software